Klarna utesluter inte börsnotering i Stockholm

Klarnas VD Sebastian Siemiatkowski menar att en börsnotering i USA inte är skrivet i sten och att det kan finnas en enorm styrka i att bli en folkaktie på Stockholmsbörsen. Det säger han i en intervju med Di digital.
Sebastian Ssiemiatkowski är vd på Flat Capital som går starkt på börsen idag - igen.
Sebastian Siemiatkowski, VD, själv en av de största "riskerna" för Klarna enligt färskt prospekt.
Angående tidsplan på den kommande noteringen kan inte Sebastian svara på om det kommer ske under 2021 utan att den nya finanschefen ska hinna bli varm i kläderna. Det finns även vissa nackdelar med att vara noterad, som exempelvis kvartalsekonomi.
“Jag tror vi går mot en värld där lokala banker med breda erbjudanden ersätts av globala banker med mer nischade erbjudanden. Vi har inga ambitioner om att bli en tradingplattform som Avanza eller Nordnet, utan vi vill bli en global aktör inom vardagsekonomi”, säger han.

Under morgonen stod det klart att Klarna tar in 650 miljoner dollar i nytt kapital från en investeringsgrupp ledd av riskkapitalbolaget Silver Lake. Värderingen är nu 10,65 miljarder dollar, motsvarande cirka 93 miljarder kronor, vilket gör Klarna till det högst värderade privata fintechbolaget i Europa.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.