Klarnas kreditförluster har ökat med över 100 procent

Det svenska kredit- och betalbolaget Klarnas kreditförluster, utställda lån som inte har betalats av kunder eller som bolaget bedömer inte kommer att betalas, har ökat med över 100 procent under årets nio första månader. Det uppger DI Digital med hänvisning till Klarnas delårsrapport.

Fram till slutet av september i år uppgick Klarnas totala kreditförluster till nästan 1,2 miljarder kronor.

Resultatet på sista raden under årets nio första månader blev en förlust på 417 miljoner kronor, vilket går att jämföra med en vinst på 63 miljoner under motsvarande period 2018.

“En växande kundbas, speciellt på nya marknader, påverkar våra kreditförluster temporärt. När andelen återkommande kunder växer, minskar kreditförlusterna”, skriver Klarna.

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski har tidigare nämnt att en börsnotering kan ske redan 2020, men att man först vill växa ytterligare i USA. I rapporten skriver bolaget att deras kundanskaffning nu sker i en takt som motsvarar 6 miljoner kunder på årsbasis.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här