Köp 5g-kryddad operatör

ANALYS Nästa år kan bli spännande när operatören åter siktar på tillväxt – och därtill finns möjligheten till en eventuell 5g-lansering.

KÖP Den nordiska telekomoperatören Tele 2 med Kinnevik som huvudägare har gått från uppstickare och rebell till en pålitlig pengamaskin. Köpet av Com Hem som nu till stor del integrerat har ytterligare stärkt Tele 2 på konsumentmarknaden i främst Sverige och Norden.

Operatören har länge varit en kelgris bland investerare och rapporten för tredje kvartalet gjorde ingen besviken.

Med början i nästa år kan Tele 2 bli lite mer spännande. Främst för att de tillväxtinitiativ som arbetats fram i år, i form av intäktssynergier från köpet av Com Hem, kan börja bära frukt. Hittills har det främst rört sig om kostnadssynergier.

Nästa år ska också bli året då Sverige delar ut sina frekvenser för 5g. Ännu har det inte bestämts hur det ska gå till eller vad det kostar, men Tele 2 lär vilja ha sin del av utrymmet.

Placerare bör inte vänta sig en kursrusning i Tele 2 framöver, men det är en stabil aktie med bra direktavkastning i ett bolag som konsekvent lyckats höja lönsamheten. Det kan mycket väl bli så att Tele 2 överraskar på tillväxtsidan nästa år, inte bara i Sverige utan kanske även i Baltikum och på företagssidan.

Tele 2-aktien väl värd att behålla. Bortom en kortsiktigt mindre uppsida finns chans till en lite större uppsida längre ut i tiden.

Detta är en kortversion av 5g-kryddad operatör. Prenumeranter kan logga in och läsa hela artikeln här.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.