Köp norskt tillväxtbolag

Aktiekursen har halverats i det norska tillväxtbolaget .På nuvarande nivåer är det läge att ta rygg på insynspersonerna som köper.

Zalaris, ett oursourcingföretag inom löneadministration och hr-tjänster, köpstämplades i Affärsvärlden nummer 48/2016. Efter ett kursrally på 80 procent sänktes rekommendationen till en neutral vänta-rekommendation i nummer 25/2017, främst på grund av en hög värdering och begränsad uppsida i våra prognoser. Därefter har aktien nästan halverats i takt med att Zalaris lönsamhet kraftigt försämrats.

I senaste rapporten redovisade Zalaris röda siffror på sista raden. Förklaringarna är flera (läs mer här). Grundaren, vd:n och huvud­ägaren Hans-Petter Mellerud är tydlig med att det svaga kvartalet handlar om en tillfällig svacka. Efter rapporten passade han tillsammans med åtta andra insynspersoner på att öka sina innehav med köp för totalt cirka 9 miljoner norska kronor.

Zalaris historik är imponerande med tvåsiffrig tillväxt i genomsnitt och inte ett enda år med vikande omsättning. Rörelsemarginal låg 2012–2016, före förvärven, stabilt kring 9–10 procent. En nyckelfaktor är en mycket hög andel återkommande intäkter och väldigt få kunder som säger upp sina avtal, den så kallade churnen är bara 2–3 procent per år

Detta är en sammanfattning av aktierådet Köpläge efter halvering.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här