Kopparpriset fortsätter rasa

Kopparpriset fortsätter att ta rejält med stryk denna vecka. Efter att ha rasat med nästan åtta procent vid metallbörsen i London, LME, kom priset på metallen att falla nio procent i Shanghai under torsdagen. Det utlöste en så kallad limit down, gräns för största tillåten nedgång, rapporterar Reuters.

Inför starten på handeln vid LME på torsdagen väntas kopparn tappa för fjärde dagen i rad. Priset är ned cirka 16 procent hittills denna vecka när investerare drabbas av panik från coronaviruset och dess påföljder på ekonomin.

Analytiker beskriver läget som inget annat än ”massiv panik”.

”Det här handlar inte om fundamenta. Vad vi tydligt ser är en massiv avveckling av hävstång över hela det finansiella systemet”, sade Guy Wolf, chef för marknadsanalys på Marex Spectron.

Koppar handlas senast till 4 881 dollar per ton.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.