Kronofogden drev in 12,6 miljarder under 2021

Kronofogden drev under 2021 in knappt 12,6 miljarder kronor. Det är en ökning med 743 miljoner kronor jämfört med året innan och den näst högsta siffran i myndighetens historia. Det framgår av ett pressmeddelande.
Kronofogden drev in 12,6 miljarder under 2021 - kronofogden-900
Foto: TT
Kronofogden har de senaste två åren trappat upp sitt arbete för att förebygga och motverka brott, både i egen regi och tillsammans med andra myndigheter, som Polisen och Tullverket.

Myndigheten arbetar också med att utmäta kontanter och statussymboler som bilar, klockor och smycken direkt på plats. Syftet är att göra det kriminella livet besvärligt och försvåra finansieringen av nya brott. Pengarna som kommer in går framför allt till skadestånd som kriminella är skyldiga sina brottsoffer, men också till att betala skatt, böter och andra skulder.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.