Kryptobolag bötfälls på 41 miljoner dollar för vilseledande information

Amerikanska myndigheten CFTC, Commodity Futures Trading Commission, bötfäller bolaget Tether Limited på 41 miljoner dollar, motsvarande 355 miljoner kronor, för att ha gett vilseledande information om kontantreserverna för kryptovalutan Tether. Det framgår av ett pressmeddelande.
Tehter
Foto: DrawKit Illustrations/Unsplash
Tether är en så kallad stablecoin, det vill säga en kryptovaluta kopplad till en vanlig valuta, i detta fall amerikanska dollarn. Därmed råder det samma värde mellan tether och dollarn och de ska kunna gå att byta mot varandra.

Men efter att amerikanska myndigheter granskat Tether Limited fann man att bolaget mellan sommaren 2016 och februari 2019 inte talade sanning om sina dollarreserver. Därför tilldelas Tether Limited böter, vilka accepteras samtidigt som bolaget hävdar att reserverna varit tillräckliga.

Förutom Tether Limited har också kryptobörsen Bitfinex fått böter på 1,5 miljoner dollar för att ha genomfört olagliga privattransaktioner utanför börsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets