Kungsledens förvaltningsresultat som väntat

Fastighetsbolaget Kungsleden redovisar minskad nettovinst.

Kungsledens hyresintäkter uppgick till 586 miljoner kronor under första kvartalet (586), analytikerkonsensus från Factset låg på 603. 

Förvaltningsresultatet var 267 miljoner kronor (229). Väntat var 266 miljoner. 

Resultatet före skatt var 665 miljoner kronor (815). 

Resultatet efter skatt blev 526 miljoner kronor (637). 

Resultat per aktie hamnade på 2,41 kronor (0,98).

Substansvärde, EPRA NAV, per aktie, var 82,64 kronor, upp från 74,09 kronor i fjol. 

Kungsledens vd Biljana Pehrsson skriver i rapporten att bolaget inlett året starkt. 

”Efterfrågan på kontorslokaler har varit fortsatt god under årets början i de prioriterade tillväxtmarknaderna – Stockholm, Göteborg, Malmö och Västerås – där vi har 87 procent av vårt bestånd”, skriver hon. 

Kungsleden-chefen bedömer att efterfrågan kommer att vara fortsatt god på lokaler och då inte minst kontor. 

Kungsleden skall också ha en bra pipeline. Fastighetsbolaget skall också återkomma om projekt. 

”Utöver de större pågående projekten har vi en mycket god pipeline av framtida projekt som vi aktivt arbetar med för att realisera. Den framtida projektpotentialen finns i huvudsak i det befintliga beståndet och investeringsvolymen uppgår till närmare 8 miljarder kronor. Jag ser fram emot att berätta mer om dem längre fram”, uppger hon.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets