Kursras för Ajax efter förlusten mot Tottenham

Mer än en femtedel av Ajax värde raderades ut på Amsterdambörsen efter gårdagens förlust mot Tottenham i Champions League. I skrivande stund är aktien ned cirka 16 procent efter en viss återhämtning.

Ajax var nära att säkra en finalplats men efter ett riktigt drama blev det i stället Tottenham som ställs mot Liverpool.

Ajax har gått starkt sedan kvartsfinalvinsten över Real Madrid och stigit över 60 procent. Under gårdagen var aktien på en rekordhög nivå men stängde lägre för dagen.

Finalplatsen innebär en utbetalning på 15 miljoner euro från Uefa och vinnaren tjänar in ytterligare 4 miljoner euro. Tottenham möter Liverpool den 1 juni.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.