Lagarde: Yuanen bör vara en reservvaluta

Kinas valuta yuanen bör inkluderas i valutakorgen, SDR, som utgör IMF:s lånereserver. Det uppgav Christine Lagarde, chef för IMF, under fredagskvällen. Det framgår av Dow Jones Newswires.

Om yuanen utses till reservvaluta innebär det att Kinas ansträngningar når en milstolpe när det gäller att etablera landet som en global ekonomisk makt. Det skulle även öka efterfrågan bland centralbanker och investerare att äga tillgångar som noteras i yuan.

Lagarde rekommenderade förändringen efter en IMF-rapport som visat att Kina nu hanterat alla de krav som satts upp i en rapport tidigare i år.

Enligt ett uttalande uppgav Kinas centralbank att man kommer fortsätta att se över sitt finansiella system och öppna upp sina marknader på ett ordnat sätt.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.