Lagercrantz köper danska Pcp som omsätter 423 miljoner danska kronor

Teknikhandelsbolaget Lagercrantz förvärvar 95% av aktierna i den danska koncernen Pcp Corporation. Det framgår av ett pressmeddelande.
Lagercrantz Analys

Pcp är en nordeuropeisk tillverkare av säkerhetslösningar baserade på gallerdurk, byggnadsställningar och handräcken. Bolaget grundades 1927 och har i dag 280 anställda.

Pcp har på rullande tolv månader fram till maj en nettoomsättning på 423 miljoner danska kronor med ett ebita-resultat på 57 miljoner danska kronor, motsvarande en ebita-marginal på 13,6%.

Förvärvet genomförs till ett företagsvärde, enterprise value, om 350 miljoner danska kronor, vilket motsvarar en värderingsmultipel på 6,1 gånger ebita. Pcp:s ledning har en handlingsplan att nå en uthållig ebita-marginal på 15% inom två år. Förvärvet förväntas bidra till Lagercrantz vinst per aktie med 0,20 kronor per aktie på årsbasis.

John Nielsen, vd och koncernchef på Pcp sedan 2006, kommer att fortsätta i sin nuvarande roll och behåller 5% ägande i bolaget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets