Läkemedelsbolaget som kan rusa idag

Terminerna för de ledande europeiska indexen indikerar en svagt positiv öppning när handeln i Europa inleds på onsdagen.

En knapp halvtimme före öppning var terminerna för DJ Euro Stoxx 50 upp 0,1 procent, CAC 40 Index noterades 0,2 procent upp och DAX-terminen var upp 0,1 procent.

I Asien var börserna överlag stigande på onsdagsmorgonen. I Kina kom en del lyftkraft från Bank of China som rapporterat ett starkare kvartal än väntat, något som såg till att glädja finansaktier i sektorn.

Tisdagshandeln i USA präglades av uppgångar, och mycket av optimismen hämtades från bostadsstatistik som visade att försäljningen av befintliga bostäder sjönk mindre än väntat under februari.

Noterbart var Caterpillar som steg 4,1 procent tack vare en höjd rekommendation.

Gruvbolag i både Asien och USA noterades upp efter att gruvjätten Vale höjt sina priser på järnmalm.

Bland de större nyheterna på hemmaplan hittas attVolvoslastbilsleveranser steg med 11 procent i februari jämfört med samma period förra året. Totalt levererades 11.955 fordon.

På onsdagen välkomnar StockholmsbörsenArise Windpower som tillförs 550 miljoner kronor i och med sin notering. Priset i börsnoteringen fastställdes till 55 kronor vilket var den lägsta nivån i intervallet för erbjudandet.

Diamydkan komma att hamna i fokus efter att den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, beviljat särläkemedelsstatus för bolagets diabetesvaccin. Det innebär sju års marknadsexklusivitet i USA, skattelättnader för klinisk forskning och befrielse från vissa FDA-avgifter.

Morgan Stanley har inlett bevakning avSCAochStora Enso. Rekommendationen påSCAhar satts till övervikt medanStora Ensofår nöja sig med jämvikt.

Vid Stockholmsbörsens öppning presenterar Konjunkturinstitutet sin barometer för företag och hushåll. Barometerindikatorn väntas ha stigit till 109,1 i mars, från 107,7 i februari och förväntningarna inom tillverkningsindustrin ha stigit till 5 från 3. Hushållens förväntningar (CCI) spås ha stigit till svagt till 13,9 från 13,0 i februari, enligt SME Direkts enkäter bland analytiker.

Under dagen väntas även bland annat inköpschefsindex från Tyslkand och EMU. Från Tyskland väntas även IFO-index in klockan 10.00. Från USA väntas lite senare under dagen statistik för försäljningen av nya bostäder under februari.

nullnullnullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.