Flaggrockad i Latvians företrädesemission

Skogsinvesteraren Latvian Förest har släppt memorandum för sin företrädesemission på 27 Mkr. Emissionsguiden gör en flaggrockad.
Flaggrockad i Latvians företrädesemission - Latvian Forest
En ny flagga i Latvians företrädesemission.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om Latvian Forests företrädesemission av aktier som kan tillföra bolaget 27 Mkr före emissionskostnader på 0,9 Mkr.

I samband med det hissade vi en flagga för ”Bristfällig information”. Detta eftersom det inte fanns uppgifter om hur insynspersoner avsåg agera i emissionen.

Den informationen finns i bolagets memorandum, varför flaggan dras tillbaka.

Teckningsåtagare kliver in med kort över 4 Mkr, motsvarande 16% av emissionen. Det finns inga garantiåtaganden. Styrelseledamot Anders Nilsson tecknar, direkt och via bolag, för 1,7 Mkr. Ordförande Martin Hansson tecknar för 2,7 Mkr. VD Aleksandrs Tralmaks finns inte bland teckningsåtagarna och saknar ägande sedan tidigare. Även om hans årslön inte är hisnande hög hade det varit en positiv signal om han deltog i företrädesemissionen. Vi stannar vid en upplysning.

Dock hissas en ny flagga med hänsyn till teckningskursen.

Aktien handlas ned till teckningskurs

Teckningskursen ligger på 8,20 kr per aktie. Börskursen föll för ett par dagar sedan och står för närvarande i 8,54, vilket är tillräckligt nära för att vi hissar en flagga för detta.

Om aktien faller så att teckningskursen inte längre ger en rabatt mot börskurs så saknas det incitament för investerare att teckna nya aktier. Det visar också på ett stort misstroende.

Det återstår att se hur kursen utvecklar sig under teckningsperioden som löper fram till den 25 april.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om företrädesemissionen i samband med att utfallet kommuniceras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.