Legofamiljen säljer av gymkedja

Danska Kirkbi, som är Legoägarfamiljen Kristiansens investmentbolag, har tillsammans med FSN Capital sålt Fitness World till Puregym för 3,1 miljarder danska kronor, rapporterar Børsen.

Fitness World värderades till 1,5 miljarder danska kronor 2015, enligt Børsen. Det var tidpunkten då FSN tog över bolaget. För närvarande har Fitness World skulder på omkring 1,1 miljarder kronor, skriver tidningen.

Den norskägda konkurrenten Sats, vars gymnätverk har verksamhet i Norge, Sverige, Danmark och Finland, gick nyligen till Oslobørsen och har inte renderat i någon succé. Introkursen sattes till 23:50 norska kronor, i botten av noteringsintervallet, och på torsdagen var stängningskursen 20:90 norska kronor.

Svenska gymkedjan Actic har inte heller blivit någon börssuccé. Sedan introduktionen i april 2017 har kursen halverats.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco