Leo Vegas undersöks av brittisk spelmyndighet

Den brittiska spelmyndigheten undersöker anklagelser om att Leo Vegas ska ha tagit emot 20.000 pund från en problemspelare som stulit pengarna av sin mor och sedan "bombarderat" spelaren med mailreklam.

Det skriver engelska The Guardian.

Spelaren hade blivit avstängd under 2018 efter att bolagets kundtjänst flaggat för oroande kommunikation i samband med en live-chat med spelaren.

Spelarens konto skall ha stängts av några dagar efter det att Leo Vegas bötfällts av den brittiska spelkommissionen för att bolaget låtit problemspelare spela.

Systerbolag till Leo Vegas skall efter avstängningen ha fortsatt att skicka erbjudanden så ofta som fyra gånger per dag med erbjudanden om fria spel och bonus.

I januari 2019 satte spelaren upp ett nytt konto, men registrerade sin mors kreditkort och spelade bort cirka 20.000 pund.

Spelkommissionen undersöker nu om Leo Vegas har brutit mot villkoren för licensen i landen och ska enligt tidningen ha samlat bevis rörande fallet. Leo Vegas har avböjt att kommentera händelsen till The Guardian.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.