Liberalerna stödjer misstroendeförklaring mot Annika Strandhäll

Liberalerna kommer att rösta för misstroendeförklaringen mot Annika Strandhäll (S), säger partiledare Jan Björklund till Ekot.

Moderatledaren Ulf Kristersson väckte ett formellt misstroendevotum mot Strandhäll i går. Bakgrunden är turerna kring att Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler petades från sin tjänst.

Moderaternas begäran innebär att riksdagen ska rösta om en misstroendeförklaring mot Strandhäll den 28 maj, om inget händer dessförinnan.

Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor har meddelat att partiet ställer sig bakom misstroendet och Sverigedemokraterna kommer sannolikt också att göra det.

Statsminister Stefan Löfven kallade misstroendeförklaringen desperat och förstår inte varför M inte kan vänta på den granskning som för närvarande sker i riksdagens konstitutionsutskott (KU) i ärendet med petningen av generaldirektören. Den ska vara klar i början av juni.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.