Lloyds får böta 2,5 miljarder för Libor-manipulation

Brittiska Lloyds kommer att få betala böter på sammanlagt 370 miljoner dollar, motsvarande 2,5 miljarder kronor, till brittiska och amerikanska myndigheter, i spåren av manipulation av Libor-räntan. Det rapporterar Dow Jones Newswires på måndagen.

Lloyds blir den sjunde finansiella aktören som förlikar med brittiska och amerikanska myndigheter, till följd av avslöjandet om manipulation av den brittiska interbankräntan (Libor) och andra benchmark-räntor som påverkar stora mängder finansiella kontrakt världen över. Banken ägs till 25 procent av den brittiska staten.

Amerikanska justitiedepartementet, amerikanska Commodity Futures Trading Commission och Storbritanniens Financial Conduct Authority uppgav på måndagen att ”anställda på Lloyds försökte manipulera styrräntor för att gynna bankens finansiella ställning”.

Lloyds sade i ett uttalande på måndagen att ”bolaget fördömer handlingarna hos de individer som varit ansvariga, och banken betraktar händelsen som helt oacceptabelt och ej representativ för de kulturella förändringar som koncernen har genomfört”.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.