Lönners Karo Pharma bekräftar: Vi dumpade aktierna

Karo Pharma, där Anders Lönner är ordförande, bekräftar nu att de har sålt de drygt tre miljoner aktierna i Oasmia som utgjorde en "down payment" för projektet KB 9520.
Lönners Karo Pharma bekräftar: Vi dumpade aktierna - anders-lönner-700-170303_binary_6829737.jpg

”Den 2 februari 2017 tog styrelsen beslut att sälja de Oasmiaaktier som utgjorde en ”down payment” för projektet KB 9520. Anders Lönner deltog inte i beslutet eftersom han var insider i Oasmia. Finns dokumenterat i styrelseprotokoll nr 327.”

Det skriver Karo Pharma i ett pressmeddelande på fredagen.

LÄS MER: Lönners kravlista gav upphov till bråkOasmias storägare beslutade sig för att kasta ut Anders Lönner från ordförandeposten sedan han krävt 5 procent av intäkterna från alla avtal som läkemedelsbolaget ingick. Dessutom ville han ha 200.000 kronor extra i månaden för att sköta sitt ordförandeuppdrag. Det rapporterar Dagens Industri med hänvisning till uppgifter från storägare och andra anonyma källor med insyn.

Karo Pharma poängteraar att det enligt avtalet från oktober 2016 inte finns något som hindrar Karo Pharma från att ”sälja aktierna när man så önskar”.

På årsstämman den 11 maj senare i år avser Karo Pharmas styrelse föreslå att värdet av aktieförsäljningen delas ut till aktieägarna.

”Information om utdelningen kommer att meddelas i kallelsen till årsstämman”, står det i pressmeddelandet.

”Anders Lönner deltog inte i beslutet då han var insider i Oasmia”, skriver Karo Pharma

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.