Lugn start väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas inleda tisdagen utan några större rörelser. I morgonens nyhetsflöde sticker finska ståltillverkaren Outokumpu ut med en vinstvarning för tredje kvartalet.

USA-börserna inledde upp, tappade tillbaka till noll men kom sedan igen på slutet av måndagens handel. Index stängde dock något lägre än nivåerna var vid tiden för Stockholmsbörsens stängning.

Dow Jones stängde upp 0,8 procent. Det bredare S&P 500 steg 0,5 procent medan Nasdaq Composite sågs nära oförändrat.

Terminerna indikerar en liten uppgång när de ledande Europabörserna startar dagens handel.

55 veckors glidande medelvärde har brutit upp igenom 200 veckors glidande medelvärde i volatilitetsindexet VIX och bildat ett sällsynt guldkors, skriver Dagens Industri. Senaste det inträffade var i slutet av augusti 2007, vilket följdes av ett börsras med över 50 procent.

Finska ståltillverkaren Outokumpu sänker prognosen för tredje kvartalet. Orsaken är oväntat svaga leveranser av rostfritt stål och väldigt låga nickelpriser. Det har resulterat i ytterligare press på baspriser, skrot och orderingång.

Banken JP Morgan sänker rekommendationen för verkstadsföretaget ABB från neutral till undervikt.

Seamless Distribution har ingått avtal med Jysk om den mobila betallösningen SEQR. Från och med i dag ska det vara möjligt att använda appen i alla Jysks svenska varuhus.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.