Lunar lägger rekommenderat miljardbud på Instabank

Det verkar ske en konsolidering i Norge. Fintech-bolaget Lunar har lagt ett rekommenderat bud om 3,75 norska kronor per aktie på Instabank, motsvarande ett totalt värde om 1,29 miljarder norska kronor.
Lunar lägger rekommenderat miljardbud på Instabank - lunar
Foto: Lunar
Senast betalt för Instabank är 2,40 norska kronor. Ägare motsvarande 72,7% av kapitalet har förbundit sig att acceptera budet, enligt ett pressmeddelande.

Lunar backas bland annat av Kinnevik.

“Styrelsen anser att Lunar-erbjudandet återspeglar Instabanks starka finansiella resultat, fortsatta tillväxt och bra ställning och utgör en attraktiv värdering för aktieägarna. Vi tror att en kombination av Instabank och Lunar kommer att skapa en stark nordisk fintechaktör som är attraktivt positionerad för att konkurrera med de nordiska bankledarna”, uppger Intrabanks ordförande Cathrin Nylander i en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.