Lundbergs minskar vinsten

Investment- och fastighetsbolaget Lundbergs redovisar ett resultat efter finansnetto på 2.282 miljoner kronor (2.687) för det andra kvartalet 2016.

Värdeförändringar på förvaltningsfastigheter och derivat (inklusive noterade dotterbolaget Hufvudstaden) var +1.078 miljoner kronor (+1.198).

Värdeförändringar på biologiska tillgångar (här ingår noterade dotterbolaget Holmens skogsinnehav) uppgick till +77 miljoner kronor (+82).

Nettoresultatet uppgick till 2.022 miljoner kronor (2.228), motsvarande 10,31 kronor per aktie (12,80).

Substansvärdet efter uppskjuten skatt uppgick den 30 juni 2016 till 471 kronor per aktie (423).

Motsvarande substansvärde den 23 augusti 2016 var 504 kronor per aktie.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.