Lundin Energy-toppens yrkande avvisas av tingsrätten – åtalas

Stockholms tingsrätt har fastställt att Lundin Energys tidigare vd Alex Schneiter kommer att åtalas för medhjälp till grovt folkrättsbrott. Detta sedan tingsrätten avvisat Schneiters yrkande om avvisning av stämningen. Det rapporterar Dagens industri.
Lundin Energy-toppens yrkande avvisas av tingsrätten – åtalas - alex-schneiter-lundin-petroleum-700_binary_6842454.png
Enligt Schneiter är inte stämningen förenlig med svensk lagstiftning eftersom han är schweizisk medborgare och att han vid tidpunkten för det misstänkta brottet var bosatt i Schweiz.

”Jag kan konstatera att att tingsrätten inte har delat Alex Schneiters bedömning kring grunderna för en avvisning. Nu har stämning utfärdats mot samtliga”, säger Tomas Zander vid Stockholms tingsrätt som handlägger målet som ansvarig domare.

Schneiter kommer att överklaga beslutet och kräva att yrkandet om stämning ska avvisas.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.