M2 Asset Management lägger fram budpliktsbud på Corem med negativ premie

Fastighetsbolaget Corem har fått ett offentligt budplikt från Rutger Arnhult-ägda M2 Asset Management till ett pris om 18,6 kronor per A- respektive B-aktie samt 322 kronor per preferensaktie. Det framgår av ett pressmeddelande.
Rutger Arnhult är största ägare i Corem.
Rutger Arnhult.
Det motsvarar en negativ premie om cirka 4,4, 3,9 respektive 1,2 procent för A-, B- och preferensaktier. Detta jämfört med gårdagens stängningspris.

Budet kommer efter att M2 ökade ägandet i slutet av november, något som utlöste budplikt. Bakom M2 står Rutger Arnhult som är största ägare i Corem. I samband med att budplikten utlöstes uppgav han att bedömningen är att Corem utvecklas bäst i egen regi som ett noterat bolag på Stockholmsbörsen, vilket är förklaringen till det snåla budpliktsbudet.

Acceptperioden löper mellan den 27 januari till den 24 februari 2021. Styrelsen i Corem har gett de oberoende ledamöterna i uppdrag att formera en oberoende budkommitté för att utvärdera erbjudandet.

Di har tidigare skrivit om att en budplikt kan bli dyrt för M2 då det kan kosta cirka 3,7 miljarder kronor ifall samtliga institutioner tar chansen att komma ur sina innehav.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.