Matleveransbolag sparkar fackligt anställda

Instacart gör sig av med 1 877 anställda i samband med att nya leveransmodeller testas ihop med partners. Det framgår av ett blogginlägg, skriver Engadget.
Matleveransbolag sparkar fackligt anställda - Virus Outbreak New England
På fackförbundet upprörs man över beslutet om att avskeda de enda fackligt anslutna anställda. Foto: /Charles Krupa/AP.

Det intressanta i sammanhanget är att Instacart gör sig av med samtliga tio anställda inom bolaget som valt att bilda ett fackförbund. Bolaget var ett av de som spenderade miljoner dollar på att få lagförslaget 22 i Kalifornien godkänt. Under det förhindras gig-anställda från att klassificeras som vanliga företagsanställda.

På fackförbundet United Foods and Commercial Workers upprörs man över beslutet om att avskeda de enda fackligt anslutna anställda. Detta beaktat deras lilla andel och att Instacart även efteråt kommer att fortsätta ha flera tusental anställda.

Instacart är en av vinnarna på pandemin, som fått allt fler att beställa mat online. I december växte bolagets transaktionsvolym med 300% på årsbasis.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets