May ber EU skjuta upp brexit

Storbritanniens regering ber EU att senarelägga brexit till den 30 juni.

Det rapporterar Reuters och Bloomberg News.

I ett brev från premiärminister Theresa May till Europeiska rådets ordförande Donald Tusk skriver hon att om partierna lyckas ratificera ett avtal före dess bör perioden till brexit kortas.

May skriver vidare att Storbritannien vill kunna hitta en tidtabell för att godkänna brexitavtalet som gör att de kan lämna EU före den 23 maj, men att de kommer att göra förberedelser för att hålla valet till EU-parlamentet om det inte visar sig möjligt.

 

”Det är frustrerande att vi ännu inte har lyckats föra denna process till ett framgångsrikt och ordnat slut. Den brittiska regeringen har en fortsatt stark övertygelse att göra det”, skriver hon.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.