McDonalds krymper – första gången på 45 år

I år kommer hamburgerkedjan McDonalds stänga ned fler restauranger än vad som öppnas upp i USA, skriver Business Insider. Det har inte skett sedan 1970, enligt beräkningar som nyhetsbyrån AP gjort.

Hamburgerkedjan McDonalds minskar nu för första gången på 45 år antalet restauranger i USA.

Nedgången kommer dock att vara minimal i jämförelse med det stora antalet restauranger som kedjan idag har i hamburgarens hemland.

Totalt finns det cirka 14.300 amerikanska McDonalds-restauranger runt om i USA. Tidigare i vår meddelade bolaget att man stänger ned totalt 700 underpresterande restauranger runt om i världen.

Men i likhet med de flesta andra branscher är det benhård konkurrens i USA, och det pressar även den gigantiska hamburgerkedjan. Aktörer som Chipotle marknadsför sig som att de serverar bättre mat och bättre ingredienser.

Andra aktörer anser att de erbjuder en form av premium och de plockar också hamburgerkunder från McDonalds.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.