Mediebolag höjs efter presentation av nya finansiella mål

Aktien står i skrivande stund i 486 kronor per aktie, en uppgång om drygt 7% från gårdagens stängning.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix/TT.

Analyshuset Carnegie höjer i dag riktkursen för mediebolaget Nent Group till 550 kronor. Detta på grund av de nya finansiella målen och expansionen av Viaplay till tio nya länder vid 2025. Aktien stiger runt 7% under förmiddagen.

Carnegie har diskonterat in en mer positiv tillväxt och högre marginaler. Men har inte nyttjat de finansiella målen som ställts upp då Viaplay inte ännu testats utanför Norden.

Ifall de finansiella målen om en omsättningstillväxt på 18-20% och en marginal om 15% i 2025 nås kan aktiekursen gå upp till ungefär 1 000 kronor under 2024-2025.

Analyshuset lyfter upp en återhämtning bland sport och annonser, Viaplay-lanseringen i Baltikum, Polen och USA samt detaljer kring amerikanska distributionsavtal som potentiella triggers under 2021.

Aktien står i skrivande stund i 486 kronor per aktie. Det är en uppgång om drygt 7% från gårdagens stängning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.