Medivir utser ny vd

Forskningsbolaget Medivir utser Yilmaz Mahshid, idag finanschef på Pledpharma, till ny vd. Det framgår av ett pressmeddelande.
Medivir utser ny vd - handslag-700_binary_6839430.jpg
Mahshid ersätter Uli Hacksell som lett bolaget sedan hösten 2018.

”Uli Hacksell tog ledaransvaret för Medivir som tf vd hösten 2018 i samband med att bolagets fokus på de kliniska cancerprojekten förstärktes och en genomgripande omstrukturering genomfördes. Uli har lagt ner enorm energi på att forma och utveckla Medivir till det bolag det är idag. När vi sökt efter Ulis efterträdare har erfarenhet, stark vetenskaplig grund, kunskap och insikt om industrin samt investerarperspektivet varit viktiga parametrar. I Yilmaz Mahshid har vi hittat vad vi sökte och det är mig en stor glädje att välkomna honom till Medivir”, säger Helena Levander, styrelseordförande i Medivir.

När Mahshid senare i höst tillträder vd-jobbet på Medivir kommer Uli Hacksell att kvarstå som styrelseledamot i bolaget.

Mahshid har jobbat som investeringschef på Industrifonden samt varit hälsovårdsanalytiker på Pareto Securities och Öhman Fondkommission.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco