Medvinden på Wall Street håller i sig

Gårdagens medvind på börserna efter den positiva bilförsäljningsstatistiken i USA håller i sig i dagens förhandel.

De stora börsterminera går långsamt uppåt, då investerare inväntar statistik och ett uttalande från den amerikanska centralbankens Janet Yellen. Yellen förväntas tala om finansiell stabilitet.

Sysselsättningsstatistik släpptes under tidig eftermiddag från USA som visade på en ökning. Sysselsättningen inom den privata sektorn i USA bedöms ha stigit med 281.000 arbetstillfällen under juni månad, analytiker hade förväntat sig 213.000 arbetstillfällen. Definitiv statistik presenteras senare i veckan.

S&P 500-terminen var klockan 14.35 0,1 procent över fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,1 procent över.

Roche sade under onsdagen att de skulle betala upp till 1.725 miljarder dollar för Seragon Pharmaceuticals. Seragon är ett amerikanskt företag som utvecklar medicin för behandling av bröstcancer. Roche förvärvar Seragon för 725 miljoner dollar och om vissa milstolpar i produktutvecklingen nås, finns en överenskommelse om tilläggsbetalning på upp till 1 miljard dollar.

”Priset som Roche betalar för Seragon ser relativt högt ut för ett företag som enbart har en behandling i en fas ett studie, men kan anses legitimt då Roche fyller ett enormt hål för framtidens behandling av bröstcancer, med detta uppköp”, sade en analytiker på Zuercher Kantonalbank.

Cancer står även på agendan för storbanken JP Morgan Chase. Dess koncernchef James Dimon har fått diagnosen strupcancer, men uppger att diagnosen upptäckts tidigt och att den går att bota. Aktien backade under gårdagens efterhandel och 3 procent under dagens förhandel.

Constellation Brands, vars portfölj inkluderar ölet Corona och Svedka vodka, ska i dag släppa sin andra kvartalsrapport. Aktien var upp 6 procent under förhandeln.

Det amerikanska oljebolaget Exxon Mobil kommer att investera över 1 miljard dollar i ett raffinaderi i Belgien för att möta efterfrågan på diesel i regionen. Aktien ökar 2,0 procent.

GoPro har haft en lysande start sedan dess notering i förra veckan. Dagens förhandel gav dock aktien motvind, den backade 4 procent.

Senare i dag väntas statistik för industriorder i maj, och i morgon bland annat siffror för arbetslösheten i juni och inköpschefsindex för tjänster.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets