Mekonomen utsatt för it-intrång

Mekonomen affärsområde Meca/Mekonomen har drabbats av ett it-intrång. Det framgår av ett pressmeddelande som bolaget skickade ut på söndagskvällen.

Bolaget arbetar med att åtgärda de problem som intrånget gett upphov till. Bland annat ligger Mekonomens hemsida nere. Mekonomen har via sin “cyber-försäkring” fått tillgång till it-expertis.

“Fokus just nu är att på alla sätt minimera påverkan på verksamheten. Vi bedömer att intrånget kommer att få begränsad ekonomisk påverkan i och med att försäkringen inträder”, säger bolagets vd Pehr Oscarson i pressmeddelandet.

Mekonomens butiker och verkstäder kommer att öppna på måndagen, “dock med vissa störningar”.

Affärsområdet MECA/Mekonomen är ett av fyra affärsområden inom Mekonomen och det står för cirka 45 procent av bolagets omsättning. De övriga tre affärsområdena påverkas inte.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här