Melker Andersson säljer toppkrogar

(UPPDATERAD) Krögaren Melker Andersson har under året utsatts för flera utpressningsförsök. Nu säljer han två av sina mest kända krogar.

Krögaren Melker Andersson har under våren varit inblandad i en utpressningshärva och har beskrivit det som den värsta tiden i sitt liv. Han har samtidigt sagt att det inte ska påverka bolagets expansionsplaner.

Men Melker Andersson börjar nu att montera ned sitt restaurangimperium. Han har sålt två av sina största krogar: Trattoria på Kungsholmen och Le Rouge i Gamla stan. Köpare är Peter Nordin.

– Vi har fått ett marknadsmässigt pris där båda är nöjda, säger Alexander Westrup, kommunikationsansvarig på F12, till Affärsvärlden.

Melker Andersson har sedan tidigare annonserat att han ska stänga Fredsgatan 12 och flytta det till en annan adress. Var och när restaurangen ska öppnas på nytt är fortfarande inte klart.

Expansionsplanerna har inte kommit helt på skam. I förra veckan slog han upp dörrarna för Vigårda i Malmö och han har sagt att han ska öppna tre nya restauranger i Stockholm.

I förra veckan beslutade tre av de fyra männen – som i somras dömdes för utpressning mot Melker Andersson – att överklaga sin dom till hovrätten. En av dem dömdes till fyra års fängelse för försök till grov mordbrand, försök till grov utpressning och grovt vapenbrott. Två personer dömdes till ett år och två månaders fängelse och en till ett och ett halvt års fängelse. Tre av de fyra männen hävdar dock sin oskuld.

Även Melker Andersson har överklagat domen. Han kräver längre fängelsestraff och ett större skadestånd än de 25 000 han tilldömts.

– Försäljningen har ingenting med utpressningsskandalen att göra, säger Alexander Westrup.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.