MFF guld värt – för sponsorn

Malmö FF vann SM-guld i fotboll. Och för storsponsorn Peab är det guld värt.
- Vi gläds när det går bra för våra samarbetspartners, säger Gösta Sjöström, informationschef på Peab.

<p>Samtidigt som Malmö FF tog sitt SM-guld i fotboll, bekräftade Peab sin ställning som mångfaldig mästare i fotbollssponsring. Företaget sponsrar även AIK som tog guld förra året, och stöttade Kalmar FF som vann 2008.</p> <p>Vad betyder ett SM-guld i fotboll för er som sponsor?</p> <p>- Malmö FFs guld visar att vi tog rätt beslut att stödja dem. Deras vinst gör att vi får uppmärksamhet och vi förknippas med framgången. Sedan ser vi ju laget som en samarbetspartner, det är klart att vi glädjer oss åt deras framgång, säger Gösta Sjöström.</p> <p>Är ni lagets storsponsor?</p> <p>- Jag kan inte säga exakt hur mycket pengar vi ger till laget, men vi är en av de större sponsorerna. Sedan är ju det speciella och extra roliga att vi faktiskt byggt Malmö FFs hemmaarena.</p> <p>Ni sponsrar andra lag, som AIK. Vilket av lagen hejar du på?</p> <p>- Jag bor ju i Malmö så rent privat tycker jag att det är jättekul att Malmö FF vann, HIF blev tvåa och Trelleborgs FF blev femma. De skånska lagen har haft en bra säsong.</p> <p>Förutom fotboll är Peab aktiv sponsor inom en rad andra idrotter, till exempel ishockey, basket, tennis och handboll.</p> <p>- Att sponsra just idrott är bra eftersom så många gillar det, säger Gösta Sjöström</p> <p>I samband med Malmö FFs guld konstaterade företaget att det är viktigt att förknippas med en bra laganda.</p> <p>Innebär det att ni inte är så pigga på att sponsra till exempel Anja Pärsson eller andra ensamidrottare? </p> <p>- Det är en ickefråga, eftersom det ena inte utesluter det andra. Men vi har en viss förkärlek till idrotter där lagandan är viktig. Så har vi det på våra byggen också, där en god laganda är en nyckel till framgång.</p>

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco