Microsoft tyngde på Wall Street

New York-börserna handlades runt nollstrecket på måndagen. Handelsoron dämpades något medan IT- och läkemedelsbolag tyngde.
Microsoft tyngde på Wall Street - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Dow Jones storbolagsindex stängde upp 0,1 procent till 26.835. Det bredare indexet S&P 500 var oförändrat vid 2.978, samtidigt som Nasdaq Composite var ned 0,2 procent till 8.087.

USA:s finansminister Steven Mnuchin sade på måndagen att USA och Kina har ”gjort stora framsteg” i handelssamtalen.

Samtidigt gav förhoppningar om ytterligare stimulanser från Europas centralbank, ECB, och USA:s motsvarighet, Federal Reserve, under kommande veckor stöd åt aktiemarknaden.

Sektorsvis gick det bäst för finans, då de amerikanska räntorna steg, samt energibolag medan hälsovårdssektorn och IT hörde till förlorarna.

Caterpillar var upp 3,5 procent sedan Bank of America kom med en positiv analys av verkstadsbolaget.

I IT-sektorn agerade Microsoft sänke med en nedgång på 1,2 procent, medan Apple gick mot strömmen med en uppgång på 0,4 procent inför sitt lanseringsevent på tisdagen.

Bland övriga aktier steg AT&T 1,5 procent efter att aktivistfonden Elliot köpt aktier för 3,2 miljarder dollar. Elliot har uppmanat telekom- och mediabolaget till omstruktureringar i portföljen och andra åtgärder, vilka enligt fonden ska kunna lyfta kursen 65 procent till utgången av 2021.

Läkemedelsbolaget Eli Lilly presenterade starka resultat från en klinisk studie med preparatet Selpercatinib, som också är känt som Loxo-292, för behandling av icke-småcellig lungcancer. Aktien föll dock 2,6 procent, då sektorn i allmänhet gick svagt.

Netflix har haft en ”signifikant ökning” av app-nedladdningar under det tredje kvartalet, enligt en analytiker på Bank of America. Aktien var upp 1,4 procent på måndagen.

I övrigt gick detaljhandelssektorn starkt överlag med bolag som L Brands, Kohl’s och Gap upp nästan 7 procent.

Bland råvaror steg oljepriset efter att Saudiarabiens nya energiminister signalerat att Opec och dess allierade kommer att fortsätta med sina produktionsminskningar. WTI-oljan var upp 2,3 procent till knappt 58 dollar.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 7 punkter till 1,63 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.