Midsummer planerar för megafabrik i Sverige

Solenergibolaget Midsummer planerar att bygga en megafabrik för solceller i Sverige som väntas bidra med totalt runt 250 nya arbetstillfällen. Det uppger bolagets vd Sven Lindström i en intervju med Dagens industri.
Midsummer planerar för megafabrik i Sverige - Midsummer vd Sven
Midsummers VD Sven Lindström

Den totala investeringen för fabriken uppgår till ungefär 1,5 miljarder kronor och Uppsala är en av orterna som bedöms som extra intressant, enligt vd Sven Lindström.

”Inledningsvis handlar det om en årlig produktionskapacitet på 20 megawatt per år. Men siktet är att tiofaldiga till 200 megawatt fram till 2024. Det blir i så fall Europas klart största fabrik för tunnfilmssolceller”, förklarar Lindström.

En extra bolagsstämma ska inom en snar framtid besluta kring styrelsens förslag om en nyemission på 20 miljoner kronor samt emission av konvertibler om 300 miljoner kronor för att finansiera byggandet.

Även Katrineholm, Arboga och Järfälla är intressanta orter för fabriken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco