Emissionsguiden inleder bevakningen av Midsummers företrädesemission

Solcellsbolaget Midsummer siktar på att ta in 66 Mkr genom en företrädesemission av aktier. Emissionsguiden inleder sin bevakning av emissionen och publicerar en första artikel om villkoren.
Emissionsguiden inleder bevakningen av Midsummers företrädesemission - Midsummer vd Sven
Midsummers VD Sven Lindström.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Styrelsen i solcellsbolaget Midsummer har beslutat om en företrädesemission av aktier som kan tillföra bolaget 66 Mkr före emissionskostnader. Syftet med emissionen är att, tillsammans med kostnadsbesparingar och finansieringsstöd från den italienska investeringsmyndigheten Invitalia om 100 Mkr, nå ett positivt kassaflöde så snabbt som möjligt.

Teckningskursen är satt till 0,85 kr per aktie och emissionen är säkrad i sin helhet. Detta genom teckningsåtaganden om 14 Mkr, motsvarande 21,6% av emissionen. Det finns en bottengaranti om 34 Mkr (52,1% av emissionen) samt en toppgaranti från cirka 73,7% upp till 100% av emissionen. Ersättningen till garanterna ligger på 13% på det garanterade beloppet, alternativt 14% om garanterna väljer aktier istället för kontant betalning.

Utspädningen för de aktieägare som inte deltar i emissionen blir 37,5%.

Affärsvärlden återkommer med en ny artikel om villkoren och eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets