Midway Holding ökar intäkterna rejält och vänder till vinst

Industribolaget Midway Holding redovisar en kraftig ökning av intäkterna i andra kvartalet 2021. Bolaget vänder till vinst, jämfört med förlust motsvarande kvartal i fjol.
Midway Holding

Nettoomsättningen steg 78,4 % till 239 miljoner kronor (134).

Rörelseresultatet blev 26 miljoner kronor (2), med en rörelsemarginal på 10,9 % (1,5).

Resultatet före skatt var 22 miljoner kronor (-3).

Resultatet efter skatt blev 17 miljoner kronor (-2). Resultat per aktie hamnade på 0,62 kronor (-0,07).

“Det andra kvartalet 2021 var totalt sett starkt. Koncernen uppnådde såväl högre omsättnings- som resultatnivåer efter en längre period av osäkerhet på grund av pandemins restriktioner, vilket är glädjande. Förbättringen är framför allt driven av en stark utveckling inom Safe Access Solutions, där såväl Haki som vårt senaste förvärv Vertemax levererade bra. Även Industrial Services fortsatte att utvecklas starkt, där både omsättning och resultat var i nivå med föregående kvartal”, kommenterar vd Sverker Lindberg i delårsrapporten.

“Särskilt bygg- och anläggningsmarknaden i Sverige har varit gynnsam under kvartalet. Även Norge utvecklas väl och den goda marknaden i Danmark har fortsatt. I tillägg visar bygg- och anläggningsmarknaden i Storbritannien på viss tillväxt, även om detta så långt endast påverkat Vertemax positivt. Vi kan dock konstatera att kvartalets utfall i stor utsträckning påverkats av ett uppdämt behov hos framför allt ett antal större kunder i Skandinavien och att det därför råder viss osäkerhet kring hur uthållig den höga efterfrågan är. Vår bedömning är att marknaden ännu inte fullt ut har återhämtat sig från de negativa effekterna av pandemin”, fortsätter Sverker Lindberg.

Midway Holding, Mkr Q2-2021 Q2-2020 Förändring
Nettoomsättning 239 134 78,4%
Rörelseresultat 26 2 1 200%
Rörelsemarginal 10,9% 1,5%
Resultat före skatt 22 -3
Nettoresultat 17 -2
Resultat per aktie, kronor 0,62 -0,07
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.