Miljardbolaget Oncopeptides till börsen

Årets första notering på Stockholmsbörsen närmar sig. Om ett par veckor noteras Oncopeptides på Stockholmsbörsen midcap-lista.

Det forskningsbaserade läkemedelsbolaget Oncopeptides ska i samband med noteringen ta in 650 miljoner kronor. Bolaget kommer efter pengarna att värderas till över 1,5 miljarder kronor. Det är där med den största noteringen i sektorn som görs sedan år 2000.

Oncopeptides utvecklar cancerläkemedel, längst fram ligger läkemedelskandidaten melflufen. Målet är att förbättra behandlingen av multipelt myelom, en obotlig form av blodcancer som varje år drabbar fler än 100 000 personer i västvärlden.

Melflufen har i fas II studier visat på bättre effekt och färre biverkningar. Pengarna ska användas till att göra tre stycken fas III studier.

Melflufen har beviljats särläkemedelsstatus i både USA och Europa.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.