Millicom på köpräd i Latinamerika

Millicom har via ett intressebolag köpt licenser i Colombia som ger rätt att använda totalt 40 megahertz i 700-megahertzbandet. Licenserna gäller i 20 år fram till 2040.
Millicom på köpräd i Latinamerika - mauricio-ramos-millicom-affarsvarlden-700_binary_6867230.png

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är Colombia Movil, ett dotterbolag till UNE EPM Telecomunicaciones, som deltagit i Colombias spektrumauktion. Millicom äger 50 procent plus en rösträtt i UNE EPM.

Colombia Movil har gått med på att betala 736 miljoner dollar för licenserna.

Vidare har Millcoms dotterbolag Telemovil El Salvador köpt fem block om 10 megahertz var i AWS-bandet som ett resultat av en auktion i El Slavador. Spektrumlicensen är villkorad av telekommyndigheten i El Salvador som har satt ett listpris om 6,25 miljoner dollar per block.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets