Minskat resultat för Bong

Kuverttillverkaren Bong minskade såväl omsättningen som resultatet i det andra kvartalet, jämfört med motsvarande period i fjol.
Minskat resultat för Bong - Bong
Bong tillverkar kuvert och pappersförpackningar

Omsättningen sjönk 3,9 procent till 497 miljoner kronor (517).

Ebita-resultatet blev 29 miljoner kronor (35), med en ebita-marginal på 5,8 procent (6,8). Rörelseresultatet blev 10 miljoner kronor (19), med en rörelsemarginal på 2,0 procent (3,7).

Nettoresultatet vände till negativa 5 miljoner kronor. För motsvarande period i fjol redovisades en vinst på 9 miljoner.

Efterfrågan på marknaden under det andra kvartalet inom pappersbearbetning var under bolagets förväntningar. Detta beror på det dämpade konsumentklimatet i Europa, skriver Bong i delårsrapporten.

”De höga lagernivåerna hos grossister och distributörer, som nämnts i vår första kvartalsrapport, har i viss mån minskat nu. Men vi förväntar oss en högre efterfrågan på lätta förpackningar och kuvert först efter den europeiska sommarsemestern, det vill säga från och med september och därmed ett starkare fjärde kvartal”, framhåller VD Kai Steigleder i kvartalsrapporten.

Marknaden svarar med att handla ned aktien 15%.

Bong, Mkr Q2-2023 Q2-2022 Förändring
Nettoomsättning 497 517 -3,9%
EBITA 29 35 -17,1%
EBITA-marginal 5,8% 6,8%
Rörelseresultat 10 19 -47,4%
Rörelsemarginal 2,0% 3,7%
Nettoresultat -5 9
Resultat per aktie, kronor -0,02 0,04
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.