Mips omsättning lägre än väntat

Hjälmbolaget rapporterar en vinst och omsättning som inte nådde upp till förväntningarna.

Mips redovisar ett resultat efter skatt på 16 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (15,7). Resultatet per aktie uppgick till 0:62 kronor (0:61).

Rörelseresultatet blev 20,5 miljoner kronor (20,8) och rörelsemarginalen var 38,6 procent (40,7). Det justerade rörelseresultatet var 20,9 miljoner kronor (20,8).

Det något lägre rörelseresultatet förklaras främst av högre kostnader för förstärkning av organisationen.

Nettoomsättningen uppgick till 52,9 miljoner kronor (51,2). Den organiska tillväxten var -6 procent.

I en sammanställning av tre analytikers från Bloomberg låg förväntningarna på omsättningen på 67,5 miljoner kronor. Det väntade rörelseresultatet var 27,3 miljoner kronor medan nettoresultatet väntades ligga på 21,3 miljoner kronor.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.