Misstänkt insiderhärva rullas upp på Wall Street

Fantasysport-branschen skakas av en insiderskandal efter att det framkommit att en anställd på DraftKings, en av de främsta sajterna inom segmentet, placerat insatser med hjälp av information som inte var tillgänglig för allmänheten. Det skriver The New York Times.

Det ska ha möjliggjort för den anställde att kunna kamma hem 350.000 dollar på den rivaliserande sajten FanDuel. Till sitt förfogande ska han ha haft information som han erkänner sig ha oavsiktligt släppt innan starten av tredje veckans matcher inom NFL.

Enligt Daniel Wallach, som är jurist vid Becker & Poliakoff och är inriktad mot sport och spelrelaterade ärenden, liknar det klassisk insiderhandel.

”Det ger den personen en tydlig fördel i tävlingen”, säger Wallach.

En talesman för DraftKings bekräftade på måndagen att flera av bolagets anställda har tagit hem stora vinster från andra spelplatser. Den senaste skandalen har fått bolaget att tillsammans med FanDuel gå ut och ge ett gemensamt uttalande, men utan några konkreta inslag om hur det de tänker bekämpa insiderhandeln.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.