Mjölkpriset till Arlabönderna höjs i mars

Från 1 mars får bönderna inom Arla 11,1 öre mer per kilo för all mjölk.
Mjölkpriset till Arlabönderna höjs i mars - WEB_INRIKES
Foto: Emil Langvad/TT

Det nya priset blir därmed 4,946 kronor per kilo för konventionell mjölk och 5,616 kronor per kilo för ekologisk mjölk. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Mjölkböndernas marginaler är små och varje öre räknas, inte minst efter förra årets extremväder och rekordhöga ränteläge. Därför är det viktigt och bra att vi har möjlighet att höja mjölkpriset till våra ägare, så att de kan fortsätta driva sina gårdar och fylla hyllorna i mataffärerna med mjölk, yoghurt, ost och andra näringsrika mejeriprodukter, säger Cecilia Kocken, vd för Arla Sverige, i en kommentar.

Arla har 8 000 mjölkbönder, varav 2 000 är svenska. De är både ägare av företaget och leverantörer av mjölken.

Arla klubbade igår att göra en utdelning på 270 miljoner euro till Arlabönderna, varav 440 miljoner kronor går till bönderna i Sverige.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco