Mobilspelsfabriken är för dyr – sälj

Spelföretaget ångar på med högsta tillväxtväxeln, men det högvärderade aktiecaset haltar. Affärsvärlden rekommenderar att sälja aktien.

Ryska G5 Entertain­ment sysslar med mobil­fokuserade underhållningsspel. ­Aktien har ­hittills i år totalavkastat dryga 250 procent, i särklass starkast på Stockholmsbörsen, och ett år tillbaka är den en sjudubblare.

Utifrån 10 procents avkastningskrav så behöver G5 tvåsiffrig intäktstillväxt under lång tid. Runt 20 procents årstakt 2018–2019, klart över totalmarknadens 11 procent som G5 refererat till, följt av en bana till inte lägre än 10 procent om tio år. Samtidigt måste rörelsemarginalen lyfta till 15 procent och spelinvesteringarna, förvärven samt rörelsekapitalet får inte dra iväg.

På dagens kurs är G5 en övervärderad tillväxtstory med tveksamma lönsamhetsutsikter. ­Affärsvärlden utfärdar säljråd med riktkurs på 200 kronor på ett års sikt.

Detta är en kortversion av Dyr mobilspelsfabrik. Prenumeranter kan logga in och läsa artikeln här.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.