Moodys höjer Ericssons kreditbetyg

Kreditvärderingsinstitutet Moodys Investors Service höjer sitt kreditbetyg för telekombolaget Ericsson till Ba1, från tidigare Ba2.
Ericssons huvudkontor i Kista.
Ericssons huvudkontor i Kista. Foto: Foto: Fredrik Sandberg/TT

Utsikterna för kreditbetyget har också förändrats till stabila, från tidigare positiva. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det höjda kreditbetyget återspeglar det fortsatta framgångsrika genomförandet av Ericssons strategiska plan som leder till en betydande förbättring av bolagets rörelseresultat och marginaler. Uppgraderingen återspeglar också den förväntade stadiga tillväxten på marknaden för radioåtkomstnätverk, RAN, som, i kombination med bidraget från nya kontrakt och ökade marknadsandelar, kommer att stödja ytterligare vinsttillväxt och genereringen av positiva fria kassaflöden, lyder motiveringen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.