Morgan Stanley: Guldkantade utdelningar i dessa nordiska storbanker

I rådande lågräntemiljö torde banker med stadiga och säkra utdelningar tilltala investerare, anser Morgan Stanley.

 De nordiska storbankerna DNB, SEB och SHB erbjuder samtliga guldkantade utdelningar, liksom Lloyds, HSBC, KBC och Julius Bär.

Det skriver Morgan Stanley i en sektoruppdatering.

“Vår högsta tilltro för guldkantade utdelningar är från Lloyds, DNB, KBC och HSBC”, skriver investmentbanken.

“Vår guldkantade utdelningslista fokuserar på starka affärsmodeller där vår tilltro till utdelningsnivåerna är som högst”, skriver investmentbanken även.

Att DNB anges före SEB och SHB beror på att det är den enda nordiska bank som har rekommendationen övervikt. Avseende Nordeas och Swedbanks utdelningar heter det att visibiliteten är begränsade på grund av en hög utdelningsandel respektive osäkerhet i spåren av penningtvättshärvan.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här