Morgan Stanley på gång med nedskärningar

Amerikanska investmentbanken Morgan Stanley väntas börja säga upp folk under de närmaste veckorna, enligt uppgifter till Reuters.
Morgan Stanley
Foto: Mark Lennihan/TT

Nedskärningarna uppges motsvara en låg ensiffrig procentandel av den totala personalstyrkan (81 567 anställda per 30 september 2022), och bland annat drabba de anställda i Asien-Stillahavsområdet.

Överflödig personal som jobbar inom Kina-fokuserade teams väntas få lämna. Detsamma gäller för teams inom kapitalmarknader vid kontoren i Hongkong och Fastlandskina. Även vissa som jobbar med investment banking riktad mot teknikbolag väntas bli omfattade.

Totalt sett väntas uppsägningarna i Asien bli större än på andra håll i världen.

Morgan Stanley har avböjt att kommentera.

Investmentbanker har gått på reträtt sedan nyintroduktioner och noteringar torkat upp under 2022 till följd av marknadsvolatiliteten och den globala ekonomiska osäkerheten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco