Morgan Stanley ser mer nedsida på börsen

Morgan Stanley bedömer att de amerikanska börserna ännu inte fullt ut prisat in en tillväxtinbromsning. Bara de lägre PMI-siffrorna indikerar en nedsida på ytterligare 10% för de stora indexen, skriver Morgan Stanley i en analys. Det rapporterar Bloomberg News.
Trader på Wall Street. Foto: Richard Drew/TT
I analysen tror man inte heller på mycket hjälp från Federal Reserve som ändrat tonläge.

”Fed är seriösa med att bekämpa inflationen, och det är inte troligt att de kommer att bli duvaktiga någon gång snart givet dessa ekonomiska hot och det politiska stödet att vidta åtgärder”, skriver banken.

Morgan Stanley fortsätter favorisera värdeaktier framför tillväxt, och rekommenderar investeringar i defensiva aktier framför cykliska.

Vad gäller förväntningarna på Q4-rapporterna, väntas resultaten överträffa förväntningarna med 3-6%. De största vinstbidragen väntas komma från energi, industri och teknik.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.