Morgan Stanley stiger i förhandeln

USA-börserna ser ut att öppna uppåt på torsdagen, dagen efter det slutliga undertecknandet av "Fas ett"-avtalet mellan Kina och USA.

Flera tyngre frågor kvarstår efter onsdagens avtalspåskrift, enligt bedömare. Två av de mest svårlösta är kinesiska subventioner till inhemska företag och statens roll i statligt ägda företag.

Förutom att förhålla sig till det nya handelsavtalet riktas blickarna på torsdagen mot ett digert statistikflöde på eftermiddagen.

Ytterligare en amerikanska storbank har öppnat sina böcker för kvartalet, Morgan Stanley som fick tummen upp för sina siffror.

Klockan 14.45 noterades terminerna för Dow Jones industriindex och det bredare S&P 500 på plus 0,3 procent från stängning dagen före. Terminen för teknikorienterade Nasdaq 100 hade gått upp 0,4 procent.

Dagen före stängde de ledande amerikanska börsindexen med uppgångar mellan 0,1 och 0,3 procent.

“Givet omfattningen av spekulationer i marknaden och kommentarer från officiella företrädare inför onsdagens undertecknande så var det inte så förvånande att marknaden inte visade ett nytt rally på påskriften. Marknaden kommer troligen att fortsätta att prisa in en förhöjd riskpremie, vilket kan vara en källa till volatilitet under 2020”, sade Hannah Anderson på JP Morgan till Bloomberg News.

I Asien slutade börserna blandat, runt oförändrade nivåer i Tokyo och med minus i Fastlandskina. Även i Europa har det varit lite varierat på torsdagens börser men tidigare uppgångar byttes mot lätt minus under eftermiddagen på flera börser.

Ett knippe statistik före USA-öppningen ledde till något starkare dollar och ett par punkter högre USA-räntor. Det var framförallt Philadelphia Federal Reserves index över aktiviteten i tillverkningsindustrin i regionen som stack ut på den positiva sidan. Vidare var detaljhandelsförsäljningen i USA exklusive bilar och bensin lite högre än väntat och antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd sjönk mer än förhandstipsen i förra veckan.

Senare i eftermiddag kommer bland annat NAHB husmarknadsindex, klockan 16.

Investmentbanken Morgan Stanley handlades upp efter att ha levererat högre vinst och intäkter än analytikerna räknat med. Den aktieuppgång som kom direkt efter rapportsläppet utökades sedan banken meddelat avkastningsmål för de närmaste två åren och omkring klockan 14.45 var aktien upp 6 procent i förhandeln.

Smyckeskedjan Signet höjer förväntningarna för både försäljning och vinst för helåret 2019 efter stark julhandel, framgår av en försäljningsrapport. Det fick aktien att rusa över 30 procent.

Aluminiumproducenten Alcoas förlust i senaste kvartalet var större än väntat, visade rapportbeskedet efter börsens stängning på onsdagen. Alcoa-aktien var ned drygt 2 procent i torsdagens förhandel.

Tesla, var aktie gått starkt på sistone, vände ned med 4 procent. Morgan Stanley har sänkt sin rekommendation för elbilstillverkaren till undervikt från tidigare jämvikt.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här