Motorhuv lossnade på Boeing-flygplan

Ett Boeing-flygplan av modellen 737-800, som flögs av Southwest Airlines, tvingades återvända till Denvers flygplats efter att en motorhuv lossnat under starten.
Motorhuv lossnade på Boeing-flygplan - boeing-737-max-8-700_binary_6951151.jpg
Foto: Arkivbild

Flygplanet hade 135 passagerare och sex besättningsmedlemmar ombord och hade stigit till omkring 3 140 meter innan det återvände till flygplatsen. Det rapporterar BBC.

Boeing 737-800 är en tidigare generation av 737 från den senaste modellen Max.

Southwest Airlines sade att de skulle se över flygplanet och bekräftade att de var ansvariga för underhållet av sådana delar. Händelsen kommer också att utredas av flygregulatorer.

Detta är andra större incidenten som drabbat Boeing i år. I januari försvann dörrpanelen på ett Alaska Air-flygplan under stigning. Boeing sade på fredagen att man hade betalat Alaska Air 160 miljoner dollar i kompensation för de förluster som flygbolaget lidit till följd av olyckan.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.