MQ byter skepnad till Marqet

Samtliga MQ:s butiker ska göras om till konceptbutiker med namnet Marqet.
MQ byter skepnad till Marqet - mq-700_binary_6973804.jpg

MQ lanserar sitt nya koncept och öppnar sin första Marqet-butik på torsdagen, i Stockholm. Under 2020 ska samtliga MQs 119 butiker göras om till konceptbutiker med det nya namnet, och då lanseras även ehandelssiten marqetstores.se.

Det framgår av ett pressmeddelande.

“Som konceptbutik kommer Marqet utöka sortimentet med fler typer av produkter och tjänster för människor i dagens flexibla arbetsliv. Vi skapar en arena med tillfälliga samarbeten, fler inspirerande kollektioner och ett ännu större fokus på trender”, kommenterar Ingvar Larsson, vd för Marqet.

Utöver ett utökat produktsortiment öppnar Marqet upp för nya kundupplevelser, som till exempel möjligheten att sitta och arbeta från butikerna. Dessutom upplåter man viss butiksyta åt externa aktörer.

MQ har tidigare kommunicerat att koncernen arbetat med en förnyad varumärkespositionering av MQ.

“Namnbytet från MQ till Marqet förtydligar vårt utvecklade kunderbjudande och en utvecklad affärsmodell. Kärnaffären är fortsatt mode för människor i arbetslivet, men fler produktkategorier ger oss ett mer dynamiskt sortiment och större möjligheter att skapa inspirerande kollektioner och samarbeten. På så sätt skapas nya värden åt våra kunder”, säger Ingvar Larsson.

Under kommande veckor öppnar Marqet även i Göteborg samt i Malmö. Under 2020 förnyas resterande av MQs butiker i landet. Det innebär att de två varumärkena kommer leva sida vid sida under övergångsfasen. MQ Holding-koncernens verksamhet kommer därefter att drivas under de två affärsområdena Marqet och Joy.

De ovan kommunicerade förändringarna representerar en nystart för, och avser, MQs kunderbjudande och påverkar därmed inte de finansiella mål som MQ Holding tidigare kommunicerat, heter det.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.